Kommentarer

Læs kommentarer

kurve

Duelighed uden livstegn

19. juni 2017KRONIK Livsduelighed som begreb er dukket op i den pædagogiske forskning på det seneste. Men hvad betyder det, og hvad skal det til for?

 
ibenvalentinvidenskab

Højskolen handler om kamp, ikke harmoni

18. maj 2017KOMMENTAR Forstander for Askov Højskole Klaus Majgaard vil lade højskolen være sted for forsoning mellem Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening. Men højskolen skal ikke skabe harmoni. Den handler om kamp, mener Iben Valentin Jensen.

OleLauth

Giv vejledningen fri til de 70.000 unge

10. maj 2017KRONIK Regeringen arbejder med nye veje til ungdomsuddannelse. Forstanderen for Egmont Højskolen, Ole Lauth, tegner forhistorien op - og kommer med sine egne anbefalinger

 
ibenvalentinvidenskab

Videnskaben ikke er den eneste vej til viden

20. marts 2017KOMMENTAR Det er en forældet og urealistisk forestilling, at videnskaben i sig selv skulle udgøre en helhed, en instans, der på forhånd repræsenterer en sammenhængende viden, et samlet overblik. Det mente tidligere forstander Hans Henningsen. Iben Valentin minder om problemerne med et videnskabs-fikseret samfund

Lars Gandsø, Højskolebladet.dk

Sæt barren højt

13. januar 2017Højskolerne lever et tupperwareliv. Vi skal finde nye platforme at udkomme på, skriver forstander, der er i færd med at skaffe elever til en ny højskole.

 
kglteater

Det Danmark du kender

05. januar 2017ANMELDELSE Teaterkoncerten Højskolesangbogen kører for fulde huse på Det Kgl. Teater. Dramaturgien fungerer ikke, men det er egentlig ligegyldigt, for forestillingen bæres af sangene, der leveres leveret med hjerte, lever og nyrer af de medvirkende.

ovekajpedersen

HØJSKOLENS IDÉ: Skab en krævende, forpligtende og provokerende idédebat.

14. december 2016Ove Kaj Pedersen: Højskolen skal levere analyse, kritik og give rum for formuleringen af utopier. Det er en anstrengende proces, men nødvendigt, hvis den ikke blot skal fremstå som reaktionær, men være progressiv.

 
Larsandreassen

HØJSKOLENS IDÉ: Bevar historien. Udfyld tomheden.

14. december 2016Lars Andreassen: Hvis vi tør reformulere Grundtvigs idé om oplysning med den rette pathos, så handler højskolen stadig om selvbestemmelse i fællesskab, om demokratiets gennemførelse og om samfundets udvikling og verdens overlevelse.

Gertrudhøjlund

HØJSKOLENS IDÈ: Vær fællesskabets stærkeste bastion i konkurrencesamfundet

14. december 2016Gertrud Højlund: Højskolen skal rodfæste livsduelighed i de unge, der stræber efter at vinde konkurrencesamfundet og ikke er bundet til andre fællesskaber end de flygtige digitale. Højskolen kan give dem oplevelsen af at høre til.

 
landbrug

Vender højskolen ryggen til landbruget og landmanden?

07. december 2016Højskolen var fra starten i midten af 1800-tallet og til efter anden verdenskrig gårdmandsstandens højskole. I dag vender højskolen ryggen til landbruget - personificeret ved forstander Jørgen Carlsen, skriver gårdejer Jens Simonsen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Søg artikler og indhold

Tilmeld nyhedsbrev

Bliv opdateret med de nyeste interviews, tendenser, debatter og arrangementer.
Se tidligere udgaver af nyhedsbrevet BRIEF her.

KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven