Læserne mener...

Nyheder fra Højskolebladet.dk

Her kan du læse aktuelle nyheder fra Højskolebladet.sårbarung

Regeringens ”Forberedende Grunduddannelse” udelukker højskoleophold

11. maj 2017Med regeringens udspil ”Tro på dig selv – det gør vi” vil man forbedre mulighederne for en stor gruppe unge, der hverken er i uddannelse eller job. Men forslaget gør det reelt umuligt for de unge at benytte et tilbud, der ellers har vist særdeles gode resultater, nemlig højskolerne.

 
minna

Svensk instruktør hædret med Den Folkelige Sangs Pris

28. april 2017Den svenske teaterinstruktør Minna Johanneson er modtageren af Den Folkelige Sangs Pris 2017. Instruktøren af forestillingen ”Højskolesangbogen” på Det Kgl. Teater blev dermed den første ikke-danske modtager af prisen, der er på 25.000 kr.

messekonkurs

Messekonkurs rammer højskoler

28. marts 2017Højskolerne har tabt i omegnen af en million på messerne Uddannelse uden Grænsers konkurs. Messerne var led i vejledningen af unge på ungdomsuddannelserne, men konkursen rejser spørgsmål om hvor vidt private aktører er det bedste til at danne ramme om uddannelsesvejledningen.

 
cefu

Højskoleophold skaber markante resultater for unge på kanten af uddannelse

22. marts 2017Højskoleophold giver særdeles gode resultater, når man ser på unges faglighed, motivation og selvtillid i forhold til videre studieforløb, viser en ny evaluering fra Center For Ungdomsforskning

lollandfalster

Ny højskole på Lolland-Falster

09. marts 2017Baseret på Lolland-Falsters traditioner inden for fødevarer, grøn teknologi og lokalsamfund skal en ny folkehøjskole rejses på Sydhavsøerne.

 
kompas

Når højskolefolk fatter pennen

24. februar 2017To højskolelærere deler ud af erfaringer, indsigt og ideer i to meget forskellige bøger om højskolen og dens muligheder. Den ene fra idrættens, den anden fra selvudviklingens verden.

frirummet

Frie skoler i fælles front: Vi vil genskabe den demokratiske samtale

31. januar 2017Med traditionen til fælles og 4 millioner fra TrygFonden i ryggen stiller højskolerne, friskolerne og efterskolerne sig i spidsen for Frirummet, et initiativ der skal forbedre den demokratiske samtale. Vi har mødt formændene for de tre foreninger, der tilsammen repræsenterer mere end 800 skoler over hele landet.

 
MetteBock

Mangfoldighed kommer ikke af sig selv

27. januar 2017De fleste højskoler har meget homogene elevgrupper – og langt størstedelen befolkes af unge med en almen gymnasial uddannelse i bagagen. Det har fået kulturministeren til at efterlyse større mangfoldighed på højskolerne. Men så længe skolerne har en klar profil, henvender de sig også til at afgrænset målgruppe, lyder det fra højskolerne.

HB-blade

Det ville I helst læse i 2016

13. januar 2017En tre år gammel artikel tager overraskende førstepladsen, som den mest læste artikel på Højskolebladet.dk i 2016. Vi har lavet en top 5 over de artikler, I fandt mest interessante sidste år.

 
Leo

Og vinderen af Højskolepædagogisk Pris blev...

16. november 2016Den første modtager af den nyindstiftede Højskolepædagogisk Pris på 25.000 kr. blev Leo Komischke-Konnerup, chefkonsulent på UC SYD. Han modtager prisen for at ”fastholde pædagogikken i spændingsfeltet mellem menneske og samfund.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Søg artikler og indhold

Tilmeld nyhedsbrev

Bliv opdateret med de nyeste interviews, tendenser, debatter og arrangementer.
Se tidligere udgaver af nyhedsbrevet BRIEF her.

KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven