Læserne mener...

Nyheder fra Højskolebladet.dk

Her kan du læse aktuelle nyheder fra Højskolebladet.

mortensenhjorth

Loven er det fælles fundament

02. oktober 2017REPLIK Højskoleforeningen skal være forankret i højskoleloven og i de 68 højskolers fælles interesser og forskellighed – ikke i et særegent dansk grundtvig-koldsk tankeuniver

hjem

Bør lærere og forstandere bo på højskolen?

21. september 2017DEBAT Højskolens særlige livsform slår revner, når undervisere ikke har pligt til at bo på skolen, lyder kritikken. Omvendt mener andre, at man kan vægte samværet højt uden selv at bo på højskolen. Et overraskende studie kaster lys på elevernes oplevelse af hjemlighed – her spiller lærerens bopæl tilsyneladende ingen rolle.

hp pris

Her kan du indstille kandidater til Højskolepædagogisk Pris

24. august 2017Hvem skal have æren og de 25.000 kroner?

hp pris

Hvem skal have Højskolepædagogisk Pris?

24. august 2017Nu åbner vi for indstillinger til Højskolepædagogisk Pris. Du kan være med til at bestemme, hvem der skal have æren og de 25.000 kroner.

unleash

1000 talenter fra hele verden samles på landets højskoler

12. august 2017FN’s bæredygtighedsmål er kernen i et ambitiøst møde, når 1000 talenter fra hele verden kommer til Danmark i denne uge. For mange højskolerne er det en ny type samarbejde, når konsulenter, eksperter og virksomhedsledere skal arbejde sammen med højskolens folk om at skabe de bedst mulige rammer

Ryslinge Højskole Lærermødet

Følg Lærermødet 2017 med Højskolebladet

30. juni 2017Følg det udsolgte Lærermødet 2017 fra Ryslinge Højskole på Højskolebladets Facebook og Twitter hver dag i uge 27 - og mød bl.a. Lene Tanggaard, Gert Biesta, Marianne Jelved, Anders Bondo, lærer Mette Frederiksen, Stefan Hermann, Alexander von Oettingen og mange flere.

Alle kan bygge et hus

15. juni 2017I Brenderup går en gruppe elever og bygger et 100 procent selvgenererende hus. Det har ingen af dem prøvet før, og væggene er ikke lige, men de har rykket sig helt vildt.

500elever

500 højskoleelever indtager Folkemødet

14. juni 2017Godt 500 højskoleelever indtager Bornholm i disse dage. Under parolen ”Råb lavere, lyt højere!” vil de deltage i debatter og samtaler for selv at blive klogere og gøre deres synspunkter gældende.

Grundtvig

Grundtvig gæster Folkemødet på Bornholm

13. juni 2017Nikolai Frederik Severin Grundtvig har nu bekræftet, at han også deltager i dette års folkemøde. I fuldt ornat og bevæbnet med salmevers og Twitter-konto vil han istemme folkets røst på Bornholm.

Unge_modtager_reklamer

Ny undersøgelse: Unge er bekymrede over digitale mediers overvågning

13. juni 2017Højskoleelever ved godt, at digitale medier som Facebook og Google indsamler data fra deres aktiviteter på nettet. Ny undersøgelse viser, at det bekymrer langt størstedelen, og eleverne udtrykker et behov for mere information om Facebook og Googles metoder.

Søg artikler og indhold

Bliv opdateret med de nyeste interviews, tendenser, debatter og arrangementer.
Se tidligere udgaver af nyhedsbrevet BRIEF her.

KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven