Læserne mener...

Nyheder fra Højskolebladet.dk

Her kan du læse aktuelle nyheder fra Højskolebladet.

Alle kan bygge et hus

15. juni 2017I Brenderup går en gruppe elever og bygger et 100 procent selvgenererende hus. Det har ingen af dem prøvet før, og væggene er ikke lige, men de har rykket sig helt vildt.

500elever

500 højskoleelever indtager Folkemødet

14. juni 2017Godt 500 højskoleelever indtager Bornholm i disse dage. Under parolen ”Råb lavere, lyt højere!” vil de deltage i debatter og samtaler for selv at blive klogere og gøre deres synspunkter gældende.

Grundtvig

Grundtvig gæster Folkemødet på Bornholm

13. juni 2017Nikolai Frederik Severin Grundtvig har nu bekræftet, at han også deltager i dette års folkemøde. I fuldt ornat og bevæbnet med salmevers og Twitter-konto vil han istemme folkets røst på Bornholm.

Unge_modtager_reklamer

Ny undersøgelse: Unge er bekymrede over digitale mediers overvågning

13. juni 2017Højskoleelever ved godt, at digitale medier som Facebook og Google indsamler data fra deres aktiviteter på nettet. Ny undersøgelse viser, at det bekymrer langt størstedelen, og eleverne udtrykker et behov for mere information om Facebook og Googles metoder.

sårbarung

Regeringens ”Forberedende Grunduddannelse” udelukker højskoleophold

11. maj 2017Med regeringens udspil ”Tro på dig selv – det gør vi” vil man forbedre mulighederne for en stor gruppe unge, der hverken er i uddannelse eller job. Men forslaget gør det reelt umuligt for de unge at benytte et tilbud, der ellers har vist særdeles gode resultater, nemlig højskolerne.

minna

Svensk instruktør hædret med Den Folkelige Sangs Pris

28. april 2017Den svenske teaterinstruktør Minna Johanneson er modtageren af Den Folkelige Sangs Pris 2017. Instruktøren af forestillingen ”Højskolesangbogen” på Det Kgl. Teater blev dermed den første ikke-danske modtager af prisen, der er på 25.000 kr.

messekonkurs

Messekonkurs rammer højskoler

28. marts 2017Højskolerne har tabt i omegnen af en million på messerne Uddannelse uden Grænsers konkurs. Messerne var led i vejledningen af unge på ungdomsuddannelserne, men konkursen rejser spørgsmål om hvor vidt private aktører er det bedste til at danne ramme om uddannelsesvejledningen.

cefu

Højskoleophold skaber markante resultater for unge på kanten af uddannelse

22. marts 2017Højskoleophold giver særdeles gode resultater, når man ser på unges faglighed, motivation og selvtillid i forhold til videre studieforløb, viser en ny evaluering fra Center For Ungdomsforskning

lollandfalster

Ny højskole på Lolland-Falster

09. marts 2017Baseret på Lolland-Falsters traditioner inden for fødevarer, grøn teknologi og lokalsamfund skal en ny folkehøjskole rejses på Sydhavsøerne.

kompas

Når højskolefolk fatter pennen

24. februar 2017To højskolelærere deler ud af erfaringer, indsigt og ideer i to meget forskellige bøger om højskolen og dens muligheder. Den ene fra idrættens, den anden fra selvudviklingens verden.

Søg artikler og indhold

Bliv opdateret med de nyeste interviews, tendenser, debatter og arrangementer.
Se tidligere udgaver af nyhedsbrevet BRIEF her.

KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven