Læserne mener...

Hvem skal have Højskolepædagogisk Pris?

Nu åbner vi for indstillinger til Højskolepædagogisk Pris. Du kan være med til at bestemme, hvem der skal have æren og de 25.000 kroner.

hp pris

Sidste år gik prisen til Leo Komischke-Konnerup for "hans engagement og indsigt i pædagogikkens klassiske spændinger," der ikke bare "er anledning til et kritisk blik på den skole- og uddannelsespolitiske udvikling. Det er i lige så høj grad afsæt for en kritik af højskolerne. For Leos pointe er også, at højskolerne må vedkende sig at være en del af samfundet."

 

"Højskolen er ikke kun jeres. Den er alles,"sagde han i anledning af uddelingen til Højskolebladet.

 

I alt 12 kandidater blev indstillet til prisen til premieren i 2016. Nu kan I indstille kandidater til dette års prismodtager.

 

Det kan være en lærer, der har været særligt inspirerende, en forsker, der har leveret afgørende nyt, måske en pedel, der var den vigtigste på højskolen, eller en organisation, institution eller begivenhed, der har sat en vigtig dagsorden. Eller en helt femte, som du mener, bør hædres med prisen.

 

Formål

Formålet med "Højskolepædagogisk Pris" er at udbrede kendskabet til højskolepædagogik som et særligt pædagogisk felt. Både tilgang og praksis har rødder i en dansk og europæisk pædagogisk tradition, og samtidig har højskolepædagogikken et moderne perspektiv på den højaktuelle debat om skole, dannelse og uddannelse i Danmark og i resten af verden.

 

Læs mere om højskolepædagogik.

 

Kriterier

Prisen gives til en eller flere personer, en institution eller en organisation, der i løbet af året eller gennem en længerevarende indsats har ydet et praktisk eller teoretisk bidrag til at udvikle eller formidle højskolepædagogikken. Modtageren kan være en person i højskoleverdenen, der har bidraget til at udvikle den samlede skoleform eller den generelle pædagogiske debat i Danmark, eller det kan være en person uden for højskoleverdenen, der med sit arbejde inden for felterne pædagogik, skole og dannelse har bidraget til at udvikle eller skabe debat om højskolens opgave og pædagogiske praksis.

 

INDSTILLINGER INDTASTES her på siden inden den 1. oktober 2017.

 

ALLE INDSTILLINGER bliver offentliggjort på højskolebladet.dk

 

PRISMODTAGEREN udvælges af en priskomité på baggrund af motiverede
indstillinger. Priskomitéen består af Simon Finnerup, lærer på Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Rasmus Kjær, pædagogisk chef for TAMU og Rikke Holm, viceforstander på Engelsholm Højskole.

 

PRISEN OVERRÆKKES på Lærerkonferencen på Gymnastikhøjskolen i Ollerup
den 7. november 2017.

 

PRISEN UDDELES af Folkehøjskolernes Forening i samarbejde med Højskolebladet.

 

PRISEN er på 25.000 kr.

 

Sådan indstiller du

Klik på linket og skriv en motiveret indstilling på den eller de personer, den institution, begivenhed eller organisation, du mener har gjort sig fortjent til prisen. Flere personer må gerne gå sammen om at indstille kandidater.

 

Når du begrunder din indstilling, er det vigtigt, at du fortæller om, hvem kandidaten er, og på hvilken måde kandidaten har bidraget til at udvikle, udfordre og synliggøre højskolens opgave og/eller pædagogiske praksis. Kom meget gerne med konkrete eksempler på kandidatens indsats og betydning for skoleformen.

 
 

Søg artikler og indhold

Tilmeld nyhedsbrev

Bliv opdateret med de nyeste interviews, tendenser, debatter og arrangementer.
Se tidligere udgaver af nyhedsbrevet BRIEF her.

KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven