Læserne mener...

1000 talenter fra hele verden samles på landets højskoler

FN’s bæredygtighedsmål er kernen i et ambitiøst møde, når 1000 talenter fra hele verden kommer til Danmark i denne uge. For mange højskolerne er det en ny type samarbejde, når konsulenter, eksperter og virksomhedsledere skal arbejde sammen med højskolens folk om at skabe de bedst mulige rammer

unleash
Af Andreas Harbsmeier

Højskolerne danner rammen, når 1000 unge fra hele verden i disse dage valfarter til Danmark for i fællesskab af udvikle løsninger på FN's bæredygtighedsmål.

 

De 1000 unge mødes først i København, inden de tager ud til 10 forskellige højskoler landet over for at arbejde med hver deres mål. Deltagerne er nøje udvalgt på baggrund af deres visionære idéer, indsigter og erfaringer. Alt fra tech-iværksættere over talentfulde forskere til ledere af nødhjælpsprogrammer vil deltage.

 

Talenterne skal finde løsninger inden for syv temaer: Uddannelse & ICT, Fødevarer, Energi, Sundhed, Vand, Bæredygtig Produktion & Forbrug og Bæredygtige Byer. I den kommende weekend mødes alle talenterne i Aarhus, hvor de skal præsentere resultaterne af arbejdet på højskolerne - for blandt andre statsminister, Lars Løkke Rasmussen.

 

"Det er vigtigt, at vi aktiverer de unge, og lader dem udfordre den konventionelle tænkning, som desværre fortsat udgør en grundpille i mange virksomheder. Formålet er at få nogle af de bedste og mest kreative hjerner til at tænke nyt og transformativt om de helt essentielle spørgsmål vedrørende produktivitet og bæredygtighed. 'Rethink' er nøgleordet," siger Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand for Carlsbergfondet, der har været drivkraft i projektet.

 

Højskolernes bidrag

 

Unleash udgør et for højskolerne noget udsædvanligt samarbejde. Det er konsulenter fra Deloitte, der har tilrettelagt forløbet for de unge - og i samarbejde med højskolens repræsentanter skal de skabe den bedst mulige ramme for at få ideer og skabe løsninger.

 

Simon Lægsgaard, forstander på Brandbjerg Højskole, og højskolernes repræsentant i UNleash har store forventninger til ugen.

 

"Der er næppe nogen mere egnede rammer end højskolerne til et projekt som dette," siger han og tilføjer, at han oplever utrolig stor respekt fra alle sider for det, højskolernee kan.

 

"Det handler jo blandt andet om at finde de menneskelige fællesnævnere for en stor gruppe meget forskellige folk, og det er højskolerne rigtig dygtige til.

 

Samtidig er han ikke i tvivl om, at mange højskolefolk vil komme klogere ud af projektet.

 

Om UNleash

UNLEASH er støttet af en række danske og internationale virksomheder, mere end 15 danske fonde samt flere internationale fonde og har over 200 globale partnerskaber med nogle af verdens førende institutioner, organisationer og NGO'er. De Carlsbergfondet, Dalberg, Dansk Industri, Deloitte, Højskolerne og UNDP står for selve afviklingen af de 10 innovations workshops på 10 forskellige danske højskoler.

 
 

Søg artikler og indhold

Tilmeld nyhedsbrev

Bliv opdateret med de nyeste interviews, tendenser, debatter og arrangementer.
Se tidligere udgaver af nyhedsbrevet BRIEF her.

KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven