autoriteten

Tendensartikler

Her kan du læse tendensartikler fra Højskolebladet

grundtvigfrise

Hvad havde Grundtvig egentlig at sige om højskolepædagogik?

02. oktober 2017BAGGRUND Synspunkterne svirrer på disse sider i debatten om højskolens tradition. Også Grundtvigs dyre ord - det levende ord, det folkelige, det historisk-poetiske, vekselvirkningen - er på banen. Men hvad mente han egentlig? Dr.phil Ole Vind guider igennem de vigtigste begreber - og spinder tråde frem til i dag.

 
lacour

Troldmandens lærlinge

29. maj 2017Højskolemanden og pioneren Poul la Cour, der blandet meget andet opfandt katrostaten, et apparat til kraftudjævning, igangsatte på Askov Højskole det danske vindmølleeventyr.

rusland

På barrikaderne i Putins Rusland

07. februar 2017REPORTAGE 19-årige Mark er Putin-tilhænger, mens 31-årige Andrey kæmper for mere frihed. De to russiske aktivister er dog enige om, at flere skal engageres i politik, for landet døjer med seriøse økonomiske udfordringer, skrappe repressalier fra Vesten samt en spirende politikerlede.

 
Folkeklubben

"Folk vil gerne tales op til"

02. februar 2017De tre spillemænd i tidens succesband Folkeklubben turnerer land og rige rundt i deres rullende højskole og vinder publikum med en dagsorden, hvor danskhed rimer på dannelse, hvor Rifbjerg trumfer Vild med dans, og hvor Danmark hænger sindssygt godt sammen. Højskolebladet har mødt bandet og deres fans.

Japan_hbweb

Japans ungdom skriger på demokratisk selvtillid

02. februar 2017Det er de gråhårede generationer, der sidder på magten i Japan og fører politik for den boomende ældrebefolkning. Samtidig stemmer kun en tredjedel af de unge, når der er valg. Men det vil to idealister – Kensuke og Aozora – gøre op med ved at bringe studerende og politikere tættere på hinanden.

 
kina

Kreative feminister blæser til kamp i Kina

21. december 2016REPORTAGE 28-årige Jing er aktiv i den kinesiske kvindebevægelse. Hun sætter sin personlige sikkerhed over styr til demonstrationer for at skabe øget fokus på ligestilling i verdens folkerigeste land. Imens spiller biseksuelle Lei teater for at bryde tabuerne om krop og seksualitet

psykisk sårbare

Højskoler efterlyser viden om psykisk sårbare

24. oktober 2016Flere og flere unge rammes af psykisk sårbarhed, angst og depression – unge der også tager på højskole. Højskolerne efterspørger viden om, hvordan de tackler elever med psykiske vanskeligheder, men de skal selv sætte grænserne for, hvilke psykiske problemer, de kan rumme som skole

 
naturvidenskab

Højskolerne svigter den naturvidenskabelige dannelse

15. september 2016Højskole og dannelse hænger uløseligt sammen. Men hvilken dannelse er der egentlig tale om? Siden præsten Grundtvig sejrede over fysikeren Ørsted, har den humanistiske dannelse været dominerende i dannelsesdebatten på bekostning af den naturvidenskabelige. Og det er katastrofalt, lyder det fra Stefan Hermann, rektor for Professionshøjskolen Metropol, der håber, at højskolen tør udfordre sit eget dannelsesideal.

magtliste1

Samlet top 10 på højskole-bladets uofficielle magtliste

12. august 2016På Højskolebladet har vi lavet en top 10-liste over de mest magtfulde mennesker i højskolebranchen. Se hvilke politikere, embedsmænd og højskolefolk der har størst magt i højskoleverdenen

 
MagtHojskolerne

Hvem har magten i højskolebranchen?

12. august 2016Politikere og embedsfolk fylder godt på Højskolebladets magtliste, mens højskolefolk stort set er fraværende. Et nederlag for højskolerne, mener højskolemand og debattør Jeppe Søe. Højskolernes formand, Lisbeth Trinskær er ikke enig.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Søg artikler og indhold

Tilmeld nyhedsbrev

Bliv opdateret med de nyeste interviews, tendenser, debatter og arrangementer.
Se tidligere udgaver af nyhedsbrevet BRIEF her.

KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven