Højskoleforstander søges til Nørgaards Højskole

Nørgaards Højskole søger ny forstander med start 1. januar 2019. Ansøgningsfrist hurtigst muligt - senest 5. oktober.

Til den helt rigtige tilbyder vi et attraktivt job på en af landets største almene højskoler. I hjertet af Midtjylland ved Gudenåen og i Viborg Kommune ligger Nørgaards Højskole midt i Bjerringbro by, hvor skolen er omgivet af grønne arealer nær Bjerringbro Idrætspark og Egekratskoven.

Nørgaards Højskole handler om faglighed og sociale kompetencer, som udvikles både i og uden for undervisningslokalet. Nørgaards Højskole er et sted, hvor mennesker mødes i et ligeværdigt forhold, og hvor vi føler os forpligtet til åbenhed og nysgerrighed over for dem og det, der er anderledes.

Nørgaards Højskole er kendt for sin gode stemning og atmosfære og har en bred vifte af aktiviteter. Der er to årlige lange højskolekurser med linjefag i filmskuespil, musik, E-musik, foto, dans, kultur, kunst, adventuresport og friluftsliv samt en bred vifte af valgfag. Nørgaards Højskole tilbyder endvidere en lang række korte kurser, f.eks. golf, vandring, IT, foto, bridge, familiekurser, musik, havkajak, kunst, historie, wellness, gospel og meget andet. Skolen havde i 2017 i alt 110 årselever og en omsætning på ca. 32 mio. kr.

Nørgaards Højskole er åben for alle og tilbyder mulighed for at afholde dagsmøder, konferencer, kurser og masser af andre spændende aktiviteter. Du kan læse meget mere om skolen, lærere, fag og arrangementer på www.nrgaard.dk.

JOBBESKRIVELSE

Det er heldigvis sjældent, at denne attraktive stilling er ledig, men vores forstander gennem de seneste 15 år har valgt at gå på pension. Derfor vil vi fra 1. januar 2019 gerne samarbejde med en ny fantastisk og entusiastisk højskoleforstander. Som forstander på Nørgaards Højskole er du leder af en flok passionerede og professionelle ildsjæle. Der er ca. 40 fastansatte dedikerede lærere, pedeller, køkken- og kontorpersonale og ca. 60 løst ansatte medarbejdere. Du bliver ansvarlig for en velfungerende skole og for at videreføre skolens gode økonomi samt løbende at udvikle strategien, kulturen og miljøet på Nørgaards.

At være leder af dette sted indebærer tilstedeværelse på skolen, nærvær i forhold til skolens mange involverede, deltagelse i skolens mangeartede liv og synlighed i forhold til lokalsamfundet. Du vil spille en stor rolle for de unge på de lange kurser og for kursisterne på ugekurserne, ligesom du vil være af stor betydning for den formidling og musikalitet, som kendetegner skolen. 

Du bliver ansvarlig for en velfungerende skole og for at videreføre skolens gode økonomi samt løbende at udvikle strategien, kulturen og miljøet på Nørgaards.

Du vil spille en stor rolle for de unge på de lange kurser og for kursisterne på ugekurserne, ligesom du vil være af stor betydning for den formidling og musikalitet, som kendetegner skolen.

FAGLIG PROFIL

 • Du har indsigt i eller kendskab til højskoleverdenen
 • Om du har en akademisk, samfundsmæssig eller kreativ tilgang til jobbet er ikke afgørende, men det er mere vigtigt, at du vil noget med jobbet. Samtidig at det ligger dig på sinde, at du har noget at sige, og at du vil gøre en forskel
 • Du har ledelseserfaringer på drifts- og strategisk niveau fra en menneskeorienteret organisation
 • Du har undervisningserfaring, formidlingsevner og kommunikationskompetencer
 • Du er optaget af at videreføre og udvikle højskolens pædagogiske praksis.

PERSONLIG PROFIL

 • Du er struktureret med både overblik og udsyn
 • Du er visionær, tillidsvækkende og åben af natur
 • Du er rummelig, fleksibel og inkluderende
 • Du er en stærk anfører, som kæmper for holdet
 • Du kan lide at omgås mennesker, har empati, og er god til at skabe relationer
 • Du er nysgerrig, flittig, ordentlig og ansvarsbevidst
 • Du er samfundsengageret og naturligt interesseret i bæredygtighed
 • Du er en god leder og en loyal samarbejdspartner for bestyrelsen
 • Du trives med at netværke og være skolens officielle ansigt - udadtil og indadtil.

DU TILBYDES 

 • Forstanderen refererer til skolens bestyrelse, som har det overordnede ansvar for de langsigtede rammer og den økonomiske udvikling.
 • Mulighed for – med afsæt i skolens grundlag og med reference til bestyrelsen – at sætte dit eget aftryk på skolens udvikling
 • Ansættelse på en højskole med en sund økonomi, et godt arbejdsmiljø og engagerede kollegaer
 • Løn og ansættelsesbetingelser iht. ansættelsesbekendtgørelsen
 • Der stilles tjenestebolig til rådighed, men der er ingen bopælspligt. Ansøgeres fremtidige geografiske placering ift. Nørgaards Højskole indgår dog i ansættelsesudvalgets overvejelser.

ANSØGNING

Ansøgningsfrist er hurtigst muligt, dog senest fredag den 5. oktober 2018.

Link til ansøgere.

For yderligere informationer om stillingen er du velkommen til at kontakte Nørgaards Højskoles forretningsfører Tommas Rubæk Amstrup på 8668 2300 eller 2179 1383. UnikRecruitment bistår bestyrelsen på Nørgaards Højskole ved denne rekrutteringsopgave. For yderligere informationer om processen er du velkommen til at kontakte Michael Kjærgaard, UnikRecruitment på 2222 4000.