• Lad os svare sammen, snart

Publiceret 10-01-2018

ANMELDELSE En sociolog og en filosof spørger i en ny bog, hvad vi skal svare vores børn, når de spørger, hvad vi egentlig gjorde for at redde den verden, de ska..

• Højskolen som socialpolitisk institution

Publiceret 10-01-2018

HØJSKOLE Højskolen tænkes igen med blandt uddannelsespolitikerne. Seneste med tildelingen af midler fra den eftertragtede SATS-pulje til intensive læringsforløb..

• ”Jeg vil hellere designe mennesker end ting”

Publiceret 10-01-2018

LÆRERPORTRÆT Kåre Birk er uddannet industriel designer, bygger selv det meste i hånden, men er i virkeligheden mest interesseret i at hjælpe eleverne videre.

• Ingen idé, ingen lov – ingen lov, ingen idé

Publiceret 08-12-2017

DEBAT Både idéen og loven er konstituerende for højskolen, men de er også indbyrdes afhængige. Men hverken loven eller idéen giver i sig selv nogen højskole – d..

• De 30 jordhøje i Silkeborg og 2 andre historier om noget, der gik galt

Publiceret 08-12-2017

FORTÆLLINGER Der skal være rum til at eksperimentere og fejle, lyder et mantra for højskolen som pædagogisk rum. Men hvad så når højskolen selv laver fejlene? H..

• Skammens 4 grundregler

Publiceret 08-12-2017

#MeToo-kampagnen er et lille mirakel. Hvis skammens væsen er at skjule sig, så er skammens stemme tavshed. Bryd den!

• Følg med, når højskolerne sætter fokus på bæredygtighed og pædagogik

Publiceret 27-11-2017

Op mod 200 undervisere, forstandere, lærerstuderende, erhvervsfolk og fagpersoner taler pædagogik, dannelse og bæredygtighed, når højskolerne holder konference..

• Professor Lene Tanggaard får Højskolepædagogisk Pris

Publiceret 07-11-2017

Højskolepædagogisk Pris på 25.000 kr. bliver tildelt professor Lene Tanggaard. Hun modtager prisen for blandt andet at have ”stået for at gøre pædagogikkens nød..

• Højskolebladet LIVE: Hvad konstituerer en højskole?

Publiceret 06-11-2017

Torsdag den 9. november blænder Højskolebladet LIVE op for en debat om højskolens aktuelle forhold til sin egen tradition. Mød Lisbeth Trinskjær, Sine Baungård..

• Nina bader ikke i metaforer

Publiceret 30-10-2017