• Uden håb, ingen mening

Publiceret 21-05-2019

TENDENS Hvorfor svinder håbet ind i disse år, når det går bedre i verden end nogensinde før? Højskolebladet har spurgt formand for Folkehøjskolernes Forening, L..

• Knuste drengedrømme og demokratisk overtro

Publiceret 20-05-2019

ANMELDELSE Kan det virkelig passe, at vi endnu engang skal til at kæmpe for de grundlæggende vestlige frihedsværdier? Rune Lykkeberg er i sin nye bog "Vesten mo..

• Historisk bevidsthed er et fremadrettet anliggende

Publiceret 07-05-2019

INTERVIEW Det er afgørende for højskolen, at den har en idé. Har den ikke det, så falder den fra hinanden. Ove Korsgaard fortæller i en ny bog, Strejftog i højs..

• Tobias Trier til Grundtvigs Højskole og andre navne

Publiceret 24-04-2019

NAVNE Tobias Trier til Grundtvigs Højskole :: Ny forstander på Bornholms Højskole :: Oure Højskole henter stort rocknavn :: Højskolemand i spidsen for Efterskol..

• Troels Borring – 1957-2019

Publiceret 24-04-2019

MINDEORD Mange har Troels Borring at takke for meget. Troels døde alt for tidligt kun 62 år gammel.

• Vidnedsbyrd fra en barndom på flugt

Publiceret 15-04-2019

FORTÆLLING Merna Yousef kom til Danmark i 2001 og nåede at bo på i alt seks asylcentre indtil 2008. Hun bor nu ude og forsørger sig selv og sit lille barn, men..

• Snorksover I, kære højskolefolk?

Publiceret 14-04-2019

OPRÅB Jeg er foruroliget over den udvikling, der er sket med vores behandling af ”de fremmede”. Da det er et nationalt/moralsk anliggende, mener jeg, at det ikk..

• Jeg tilhører den generation, der er ret fucked, hvis der ikke sker noget

Publiceret 14-03-2019

VALG Fremtidens klimaudfordringer vækker bekymring blandt landets højskoleelever, hvor de fleste elever står over for deres første folketingsvalg. I en rundspør..

• Hvornår kan man holde fri med god samvittighed?

Publiceret 14-03-2019

DEBAT Højskolelærere er stadig vildt engagerede, og mange opfatter arbejdet som et kald. Men et mere og mere grænseløst arbejdsliv gør det nødvendigt at sætte n..

• Hjemlighed – en etisk forpligtelse

Publiceret 14-03-2019

DEBAT Højskolerne skal skabe mulighedernes rum. Ellers kan vi lige så godt lukke.