• Notits:Grønne højskoler i sigte

Publiceret 13-02-2009

FFD’ hovedkontor følger den seneste mode og er blevet Grønt Kontor. Det vil sige bæredygtigt kontor i den forstand, at el-og strømforbrug skal nedsættes mest mu..

• Notits: Gode tal fra mange skoler

Publiceret 13-02-2009

Over en bred kam går det rigtig godt med højskolernes elevtal, hvilket bekræfter en tendens gennem de sidste 3 år. Mange skoler melder om fulde huse.

• Notits: Sabbatår med mening

Publiceret 13-02-2009

Højskolerne har længe slået på det. For nylig viste en undersøgelse fra Århus Universitet, at sabbatår havde gavnlig effekt på frafaldsprocenterne på universite..

• Notits: Højskole er ikke kun for sjælen

Publiceret 13-02-2009

Efterhånden kan man vel nærmest sige, at det er sundt at tage på højskole - ikke bare for dannelsens og oplysningens skyld, men også i fysisk forstand. Ikke ale..

• Notits: Køng "holder pause"

Publiceret 13-02-2009

Til august bliver der ikke længere drevet højskole i Køng. Højskolens bestyrelse har valgt at indstille driften af skolen - ved formelt set at holde pause. Man..

• Debat: Holdeplads for arbejdsløse?

Publiceret 13-02-2009

Beskæftigelsen er på vej ned. Skal højskolerne igen være holdeplads for arbejdsløse? Højskolebladet har spurgt formand for Folkehøjskolernes Forening i Danmark,..

• Debat: Er almen dannelse overhovedet relevant?

Publiceret 02-02-2009

Udfordring

• Debat: Retsstaten under pres?

Publiceret 02-02-2009

Lukkede retssager og flere og flere særlove. Er retsstaten under pres? Højskolebladet har spurgt professor Ditlev Tamm og kritiker Rune Lykkeberg