• Flere seniorer på højskole

Publiceret 29-01-2018

NYHED Kulturminister Mette Bock vil med udbud af tre nye seniorhøjskoler skabe bedre vilkår for, at seniorer kan komme på højskole. Initiativet hilses for så vi..

• Hjemlighed uden bopælstilknytning giver ingen mening

Publiceret 29-01-2018

REPLIK Når det handler om bopæl, fører frihed ikke noget godt med sig. Det viser erfaringen. Replik til Rasmus Kolby Rahbek

• 4 bud på hvordan vi kommer fra opløsning til oplysning

Publiceret 29-01-2018

ESSAY Skal vi nå frem til en bæredygtig verden, skal vi erkende, at mennesket ikke er et rationelt væsen. Derfor skal vi som vidensinstitutioner være med til at..

• På frivillig opdragelsesrejse til Danmark

Publiceret 25-01-2018

Hvert år kommer elever med dansk baggrund fra udlandet for at gå på en dansk højskole. Det er ingen genopdragelsesrejse, men et skud kultur, der er med til at g..

• Brinkmann, Brøgger og bopæl: Her er vores mest læste historier i 2017

Publiceret 19-01-2018

Svend Brinkmanns nyeste bog, Suzanne Brøgger der taler om erotik, og debatten om bopælspligt var blandt de emner, der fik flest klik på Højskolebladet.dk sidste..

• Lad os svare sammen, snart

Publiceret 10-01-2018

ANMELDELSE En sociolog og en filosof spørger i en ny bog, hvad vi skal svare vores børn, når de spørger, hvad vi egentlig gjorde for at redde den verden, de ska..

• Højskolen som socialpolitisk institution

Publiceret 10-01-2018

HØJSKOLE Højskolen tænkes igen med blandt uddannelsespolitikerne. Seneste med tildelingen af midler fra den eftertragtede SATS-pulje til intensive læringsforløb..

• ”Jeg vil hellere designe mennesker end ting”

Publiceret 10-01-2018

LÆRERPORTRÆT Kåre Birk er uddannet industriel designer, bygger selv det meste i hånden, men er i virkeligheden mest interesseret i at hjælpe eleverne videre.