Brinkmann, Brøgger og bopæl: Her er vores mest læste historier i 2017

Publiceret 19-01-2018

Svend Brinkmanns nyeste bog, Suzanne Brøgger der taler om erotik, og debatten om bopælspligt var blandt de emner, der fik flest klik på Højskolebladet.dk sidste år. Her er de 5 mest læste artikler i 2017.

Af Andreas Harbsmeier

 

Svend Brinkmann er god for opmærksomhed. Det samme er Suzanne Brøgger, og åbenbart også Grundloven af 1849. Her er de mest læste artikler på Højskolebladet.dk i 2017.

 

#1 

Gå ikke glip af Svend Brinkmanns socialkonservatisme

Brinkmann sælger. Uden sammenligning blev forstander Simon Axøs fyldige anmeldelse af Svend Brinkmanns ”Gå glip” den mest læste artikel i 2017.

Læs hele anmeldelsen her

 

#2

Ingen stemmeret til fjolser, forbrydere og fattige

Denne lille artikel fra 2013 om, hvem der ifølge Grundloven af 1849 havde stemmeret, har været et hit, lige siden den blev lagt ud. Vi ved simpelthen ikke hvorfor. 

Læs artiklen her

 

#3

”Nu om dage tror man, at Eros er en pornoforretning eller en eller anden mærkelig græsk restaurant.”

Suzanne Brøgger tiltrækker sig opmærksom, hvor end hun færdes og ytrer sig. Således også med dette interview, hvor hun taler om Eros, Skam og meget mere.

Læs hele interviewet her

 

#4

Testrup er heller ikke altid Testrup

Flere lærere græd, da Jørgen Carlsen blev ansat som forstander i Testrup. Og det var ikke af glæde. Nu 30 år senere går han af som forstander og efterlader en skole, der er en institution i dansk åndsliv. Det fortæller han om i dette interview.

Læs det her

 

#5

Bevægelsen er ved at miste sin forankring

Mads Rykind-Eriksen og Erik Lindsø fik med denne kronik startet en debat, der ikke er set længe i højskoleverdenen. "Ingen substantiel diskussion på højskoleforeningens årsmøder. Ingen kampvalg til højskoleforeningens bestyrelse. Ingen bopælspligt for højskoleforstandere og højskolelærere. Ingen Grundtvig, ingen højskolebevægelse" lød diagnosen.

Læs kronikken, der udløste debatten