• Det er ganske uvist

Publiceret 18-09-2020

LEDER Trods uvisheden i coronatid er der heldigvis visse ting, der ligger fast. Det er for eksempel ganske vist, at Højskolebladets nye redaktør hedder Sofie Bu..

• Joy Mogensen på besøg på Gerlev Idrætshøjskole i august 2020. Fotograf: Andreas Haubjerg

Joy Mogensen vil genforene fagbevægelsen og højskolerne

Publiceret 17-09-2020

INTERVIEW Som led i en nytænkning af folkeoplysningen drømmer Joy Mogensen (S) om at lade fagbevægelsen gå hånd i hånd med højskolerne. Ligesom i gamle dage, hv..

• Ny forskning: Coronaregler om afstand giver ikke mening for højskoleelever

Publiceret 09-09-2020

NYHED Elever på landets højskoler har et generelt problem med at tilpasse sig coronaretningslinjerne om afstand og fysisk kontakt, viser et endnu ikke offentlig..

• Fra folkehøjskole til funktionalisme

Publiceret 20-08-2020

KRONIK Højskolerne skal gøre nytte, levere og være ”ægte relevante,” mener højskoleforeningens nyudnævnte generalsekretær, Elsebeth Gerner Nielsen. Men hvad med..

• Den bedste beslutning, jeg nogensinde har truffet

Publiceret 20-08-2020

PORTRÆTINTERVIEW Den 1. august satte 48-årige Kasper Hjulmand sig i sædet på et af de mest profilerede og til tider udskældte job i Danmark – nemlig som cheftræ..

• Højskolerne skal ikke være så medgørlige

Publiceret 20-08-2020

PORTRÆT Mogens Sommer Madsen er forstander på Brande Højskole, hvor der især kommer ordblinde og skoleramte unge. Han mener, at højskolebevægelsen skal bekæmpe..

• Ungdommen nu til dags

Publiceret 20-08-2020

ESSAY Du føler ikke, at du er forkert, fordi du har gjort noget forkert, men du føler dig forkert, netop når du forsøger at gøre alting rigtigt. Det er ikke føl..

• Tak for kampen

Publiceret 20-08-2020

LEDER Det er et privilegium at redigere et blad for en fri skoleform, hvis berettigelse er betinget af den løbende samtale om den. Så mange tak for, at jeg har..

• Ny redaktør for Højskolebladet

Publiceret 03-07-2020

NAVNE Fra den 1. august og året ud hedder Højskolebladets redaktør Sofie Buch Hoyer. Den tidligere højskolelærer og journalist på bl.a. Politiken afløser Andrea..

• I brændpunktet mellem afmagt og håb

Publiceret 11-06-2020

ANMELDELSE Man kan næppe læse sig til indre omstilling. Men ny bog er et godt udgangspunkt. Højskolelærer Theis Scherfig anmelder bogen Bæredygtighed - fra mora..